Training


Jaarlijks worden er twee trainingssessies georganiseerd voor de clubleden. Enkel wie lid is van Gentse BC en in orde is met het jaarlijkse lidgeld kan hieran deelnemen. Deze training staat open voor zowel competitiespelers als recreanten. Een eerste reeks gaat door in het najaar (startend in september). De tweede reeks start in januari, telkens op vrijdagavond.
Via de nieuwsbrief worden alle leden tijdig hiervan verwittigd met inschrijvingsmogelijkheid. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk en plaatsen zijn beperkt. First come, first serve principe.Trainingsmateriaal

BWF level 1 (Groep 1: initiatie + gevorderd)

Bekijk de 32 BWF(Badminton World Federation) video’s van alle lesmaterie: grepen, footwork, slagen in voor, midden -en achterveld en biomechanica + tactiek. Al dit materie zal tijdens de 12 trainingslessen aan bod komen.
Nota: bij de “slagen”-video’s is er GEEN stembegeleiding.

De bewegingscyclus (met start-approach-hit-recovery) is een nieuwe interessante benadering van basisfootwork ‘on court’. Alle video’s zullen uitgebreid aan bod komen tijdens de trainingen in groep 2.

Onontbeerlijke informatie over de geheimen van slaguitvoering.BWF level 2 (Groep 2: competitie)

Gevorderde deelnemers kunnen hier kennis maken met o.a. spinshots in het voorveld, enkel EN dubbel defence in het middenveld, slice en stik slagen in het achterveld en meer variaties op movement skills.

Zeer interessante kijk op dames en heren dubbel met steeds de uitleg over de taken van de voorste en de achterste speler. Alsook uitleg van typische dubbel situaties als: ‘side by side defence’, ‘chunnel attack’ en ‘rotations’. Let wel: bekijk zeker eerst de ‘dames dubbel video’s want dit is al moeilijk genoeg!

Powered by andFoto’s

true//trainer_steven/dz-lebad.jpg Trainer Steven false// Voorjaar 2020 false// Voorjaar 2019 false// Najaar 2018 false// Voorjaar 2018 false// Najaar 2013 false// Voorjaar 2013 false// Najaar 2012 false// Voorjaar 2012 false// Najaar 2009 false// Najaar 2007