Bereikbaarheid Blaarmeersen

: algemeen

BELANGRIJK VOOR WIE MET DE AUTO NAAR DE BLAARMEERSEN KOMT…

Vanaf maandag 13/3 wordt er gestart met de bouw van de brug over de Watersportbaan. De Stad Gent investeert zo in een nieuwe fiets- en wandelbrug die een belangrijke schakel zal vormen op de fietsroute ‘Westerringspoor’. De werken hebben grote hinder voor het bereiken van de Blaarmeersen.

Vanaf maandag 13/3 zal het kruispunt van de Zuiderlaan met de Strandlaan afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van openbaar vervoer, hulpdiensten en werfverkeer in beide richtingen. Aanrijden en wegrijden via het kruispunt aan de Strandlaan kan dus niet meer. Om de Blaarmeersen te bereiken moeten jullie omrijden via de Noorderlaan of de R4 en is zowel de in- en uitgang de Campinglaan (de vroegere uitgang). Wegrijden vanaf de P&R Watersportbaan (en de Blaarmeersen) gebeurt ook via de R4 of Noorderlaan.

Vanaf maandag 15/5 is de ingang nog steeds de campinglaan maar is uitrijden via Parking Oost (strandlaan), en dus de normale uitgang, wel mogelijk. Bij de uitgang zal enkel verkeer richting R4 mogelijk zijn en niet richting Basic Fit en rondpunt watersportbaan.

💡 Zie stratenplan ter verduidelijking. map