Integriteit/API


Als badmintonclub proberen we een verschil te maken op vlak van integriteit en inclusie. Dit doen we oa. door een warme, sympathieke en veilige community te creëren. We hebben daarom sinds begin 2020 API’s in de club.

Aanspreekpersoon integriteit (API)

Een belangrijke schakel in het voorkomen en opvangen van grensoverschrijdend gedrag, is een aanspreekpunt integriteit (API). Ongepast gedrag gezien of meegemaakt in de club en je wil dit melden? Dan is deze persoon (API) het eerste aanspreekpunt waarbij je terecht kan. Wij hopen hiermee als sportclub inzetten op een veilige en respectvolle omgeving voor alle leden!

De club-API is de persoon waarbij iedereen (spelers, ouders, begeleiders, andere betrokkenen) terecht kan met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit. Elena is opgeleid als API en neemt deze taak op zich. Je kan haar bereiken per sms/telefoon, email of aanspreken op een speelmoment. Je mag zelf kiezen bij welk communicatiemiddel je jou het best voelt.

Elena maakt geen deel uit van het bestuur (maar kan eventueel wel een boodschap doorgeven als je dit wenst) zodat je in alle vertrouwen bij haar terecht kan met jouw probleem.

In deze folder stelt ze zichzelf voor.

thumbnail

Elena Kuypers

API